(VIDEO) Direktor JP “Urbanizam i izgradnja” Leskovac: Na proleće 2018.godine asfaltiraju se ulice u romskim naseljima Podvorce i Sat Mahala

Rešavanje pitanja planskih dokumenata i imovine u samim romskim naseljima za potrebe grada,  kako bi se omogućila dalja izgradnja infrastrukture je deo plana Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja” za 2018.godinu.

-Plan za groblja u obuhvatu Generalnog urbanističkog plana (GUP) je u fazi nacrta i on će početkom godine biti izložen na javni uvid. Ovo će stvoriti uslov za rešavanje pitanja proširenja romskog groblja, rekao je za ROMinfomediu Milenko Milenković Direktor JP Urbanizam i izgradnja.

U novogodišnjem intervjuu za naš portal, Milenković je izložio planove Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja” za rešavanje pitanja infrastrukture po romskim naseljima,  i tom prilikom je istakao, da će se na proleće 2018. godine preko poslova javnog održavanja saobraćajnica,  asvaltirati glavna saobraćajnica u naselju Podvorce, odnosno ilica Zeke Buljubaše sve do skretanja prema Domu kulture Roma, kao i saobraćajnica u Sat Mahali,  odnosno ulice; Ilindenska, Radanska i Sujeska.

Veoma je bitno da se u ceo proces aktivno  uključi romska zajednica u Leskovcu i da oni sami definišu prioritete, kako bi se problemi infrastrukture rešavali deo po deo, rekao je On.

Ceo Novogodišnji intervju pogledajte na dole postavljeni video:

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *