U preduzeće „Komrad“ iz Vranja 22 radnika ostalo bez posla

Preduzeće „Komrad“ iz Vranja moraće da broj zaposlenih svede na razumnu meru, pa zbog toga radnicima zaposlenim na određeno vreme ne produžava ugovore, kaže v.d. direktora ovog preduzeća Momir Stoiljković.

mqdefault

„Komrad“ već duže vreme važi za javno preduzeće koje imaznatno veći broj radnika nego što im je potrebno, a naročito je višak u „neproizvodnom sektoru“, dakle uadministraciji.

Ovakve navode je u razgovoru za OK Radio potvrdio i čelni čovek „Komrada“, Momir Stoiljković.

– Kada sam došao za v.d. direktora „Komrada“, zatekao sam 69 radnika zaposlenih naodređeno vreme, naprivremenim poslovima ili preko Omladinske zadruge.

Pored toga, preduzeće ima 218 stalno zaposlenih, pa shodnouredbi vlade, možemo da imamo još 10 odsto angažovanih na određeno vreme, dakle još  22 radnika.

Ja ne želim nikoga da otpuštam, ali onima kojima ističu ugovori iste ne produžavamo, jer zaista moramo da rešimo problem viška zaposlenih – objašnjava Stoiljković.


Do sada je 22 radnika  ostalo bez angažovanja u „Komradu“ zbog isteka ugovora.

Stoiljković kaže da se radi mahom o inkasantima i referentima.

– Nama, realno, po obimu posla, fale „proizvodni radnici“, dakle radnici naiznošenju smeća, u zelenilu i higijeni.
Administracije već imamo dovoljno – kaže Stoiljković.

Pored njih, u „Komradu“ je i 29 mladih koji ovde obavljaju stručnu praksu.

– Četvoro njih je završilo pripravnički staž, ali zaista nemamo uslova da ih uposlimo – navodi Stoiljković.

Od ostalih iz grupe 69 radnika kojima ugovori ističu do kraja godine, 22 će moći da se nadaju produženju ugovora i to će biti onih 10 odsto koji se tolerišu po uredbi vlade, a ostali će morati da ostanu na tržište rada.

– Možda će, eventualno, još dvoje – troje moći da računa na posao, jer toliko će stalno zaposlenih uskoro upenziju i to je sve – procenjuje Stoiljković.

okradio

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *