Demokratska unija Roma neće na izbornu listu sa onima koji su nasilno raseljavali Rome u Beogradu

Demokratska unija Roma saopštila je da će učestvovati na predstojećim beogradskim izborima i da će buduće partnere birati na osnovu toga da li dele iste političke ciljeve i vrednosti.

Predsednik DUR-a Salih Saitović rekao je da je glavni cilj partije da se deklarativna prava svih građana Srbije, a posebno za pripadnike romske zajednice, ostvaruju u realnosti.

– Ustav omugućava da Romi budu prisutni u svim sferama društva ali to često nije slučaj jer su obično pojedinačni interesi jači od interesa društva. Zadovoljni smo stanjem uprkos svim nedaćama koje je Srbija doživela u proteklim godinama jer nije postojala veća mogućnost da se Romi integrišu u društvo. DUR smatra da svojim savetima i učestvovanjem u strategijama i akcionim planovima koje donosi Vlada Srbije, može da doprinose njihovom boljem realizovanju – naveo je Saitović.

Kaže i da će DUR buduće partnere birati prema tome da li dele iste političke ciljeve i vrednosti.

– Zasigurno znamo da nećemo pregovarati i sarađivati sa onima koji su se nasilno ponašali prema Romima prilikom raseljavanja Roma ispod mosta Gazela i drugih romskih naselja. Jer oni koji nas tada nisu poštovali, sigurno to neće činiti ni ubuduće – smatra Saitović.

Potpredsednik DUR-a Radoš Dabetić je dodao da se odbori te stranke na teritoriji grada Beograda aktivno pripremaju za beogradske izbore.

 

Tanjug

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *