Opao broj primaoca socijalne pomoći-ROMI NAJSIROMAŠNIJI!

Smanjenje broja nosioca prava novčane socijalne pomoći 2013. bio je 2380 nosioca, dok je u 2017. godini taj broj opao i sada je 1938 nocioca prava ovog vida pomoći države, podaci su Centra za socijalni rad u Leskovcu.

-Najveći broj nosioca socijalne pomoći,  u odnosu na ukupan broj primaoca, su pripadnici romske nacionalne zajednice, i to u procentima iznosi između 65 i 70%,  rekao je za ROMinfomedu Boban Ilić direktor ove socijalne ustanove.

On je pohvalio odličnu saradnju sa romskim predstavnicima i organizacijama, i kako je naglasio, ta saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu.

-Smanjenje broja primaoca socijalne pomoći govori da se materijalna stuacija u gradu poboljšava, a kada ove godine otvorimo još nekoliko hiljada novih radnih mesta siguran sam da će biti i znatno manje korisnka usluga socijalne pomoći, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, prilikom današnjeg obilaska CSR.

Za jednokratnu pomoć i jednokratnu pomoć za udžbenike u poslednjih pet godina iz budžeta grada Leskovca,do sada je izdvojeno preko 42 miliona dinara. Svake godine se obezbeđuje letovanje deci iz hraniteljskih porodica, ogrevna drva u saradnji sa JP Koridori Srbije, kao i preko 800 paketića deci hraniteljskih i materijalno ugroženih porodica.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *