ODRŽAN OSAMNAESTI KARATE TURNIR “IPPON KUP” U LESKOVCU

Danas je u hali Sportsko rekreativnog centra Dubočica održan osamnaesti međunarodni karate turnir „IPPON KUP“.
Učestvovalo je više od 40 ekipa, sa oko 700 karatista iz Bugarske, Makedonije, Srbije i Crne Gore.
Takmičari su nastupili u katama i borbama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Najuspešnijima su dodeljene diplome, medalje i pehari.


Ovogodišnji turnir otvorila je Brankica Stamenković, gradski većnik zadužen za obrazovanje, sport i omladinu, koja je u ime gradonačelnika, lokalne samouprave i pozdravila domaćine ove međunarodne manifestacije, koja se već osamnaest godina održava u organizaciji kluba „IPPON“ a pod pokroviteljstvom grada.„Svaka manifestacija koja traje dugi niz godina, a ova postaje punoletna, stvara bazu, ne samo sportskih rezultata i talenata, već gradi i prijatelje među takmičarima iz regiona. Dokaz za to je i više od 700 takmičara koji danas učestvuju.
Karate sport je veoma interaktivan, iziskuje samodiscipplinu, razvija koncentraciju i svest i bazira se na vrednostima kojima svi težimo-uzajamno poštovanje, iskrenost i pozitivno razmišljanje.“ Poručila je Stamenkovićeva.
Predsednik i trener kluba „IPPON“ Milivoje Zlatković pozdravio je goste i uručio zahvalnice za uspešnu sradnju i doprinos u razvoju karate sporta i karate kluba „IPPON“ iz Leskovca gradonačelniku Leskovca, Goranu Cvetanoviću, gradskoj većnici Brankici Stamenković, Milošu Stevanoviću predstavniku Odeljenja za društvene delatnosti zaduženom za sport.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *