Gradonačelnik Cvetanović obišao Centar za socijalni rad u Leskovcu-“Uspeh pojedinca predstavlja i uspeh celokupnog tima”

Grad Leskovac je prepoznao značaj Centra za socijalni rad, kao ključnog aktera socijalne zaštite, stoga se trudimo da razvijamo kapacitete ove ustanove, u šta smo uložili značajna sredstva za unapređenje rada centra u zadnjih pet godina, kazao je Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom današnje posete Centru za socijalni rad u Leskovcu.

Sredstvima iz Republike i lokalne samouprve obezbeđena je nova računarska oprema za radnike CSR-a, savremeno opremila prijemne kancelarije, savremeno tehnički opremila Skrin-soba u kojoj se realizuju viđenja između roditelja i dece u kontrolisanim uslovima, rekao je Cvetanović, i podsetio, da je Centar u Leskovcu jedan od privih u Srbiji koje ugradio Panik-taster i zvono, kao i metal detektora na vratima u CSR-a.

U Centru za socijalni rad i Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici – Sigurna kuća, uspostavljen je sistem video nadzora i oba sistema su povezana sa Policijskom upravom u Leskovcu.

Ova ustanova realizuje i određene dnevne usluge u lokalnoj zajednici. Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici (Sigurna kuća), Pomoć i nega u kući koju uglavnom koriste stara, hronično obolela lica i Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima koje ne predstavlja samo oblik stambene podrške već i unapređenje kvaliteta života i smanjenje siromaštva.

Povod današnje posete Gradonačelnika, Centru za socijalni rad bila je i Todorka Tomović prva socijana radnica iz Leskovca koja je nagrađena  od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Rad koji obavljate veoma je značajan za našu zajednicu, stoga će lokalna samouprava nastaviti da čini sve da bi vam omogućila još bolje uslove da nastavite sa pružanjem pomoći onima kojima je najpotrebnija, zaključio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *